2012: It Shows Nothing of The End of The World….

Have you watched the 2012 flick? For those who would like to see the visualisation of the Doomsday prophesied by the ancient Mayans you might be eagerly, willingly and ungrudgingly ready for the long ticket line just to be acquainted with the apocalypse. Yes, it also happened to me, I had to join the ticket queueย  and got stuck in it for nearly one and a half hour just to get the tickets for me and for the rest of my family (what else could I do? As a good citizen I don’t push in or jump a queue). And that ‘long’ period of queuing time seems a little bit wasted soon after I know the conclusion of the movie.

The movie itself, of course, has near-all of Hollywood clichรฉs, however being full of breathtaking modern digitised effects, for those who are always filled with sci-fi imagination in their heads, this flick can’t be outright boring. But in the end of the movie, I just realised that something is not right with the plot of the movie. It is not like the Doomsday I thought of. It is just merely a visualisation of massive natural catastrophes that occur globally! To me, it is not like the Doomsday at all!

What makes me think that this movie is not about the end of the world? It’s simple. Because in the end of the movie, you still see people being saved in modern Noah’s arks and the arks seem to float happily safely ever after or at least until the global floods recede and they find higher lands where they can go on with their lives. In short, after ‘the Doomsday’ prophesied by the Mayans you still see sunshiny days that spark off hopes for life. This is not what I had in mind. In my mind, the Doomsday is the real end of the Earth, where no more living things can exist on the planet afterwards. To my mind, interplanetary collision, the stoppage of solar nuclear reaction, or maybe a gargantuan meteor that hits planet Earth can depict more horror of doomsday than earthquakes, tectonic plate shifting and tsunamis staged in this movie.

However, it is always up to you to perceive what the Doomsday will look like. To me, Hollywood has failed to visualise the real Doomsday, they obviously still stick to their trite grand scheme (actually it is not just Hollywood movies that do) that the main protagonists have to end up in happiness and joy. For some, who want to have a preview of the ‘real’ doom and gloom of the apocalypse on this movie, they might be discontented….

11 responses to “2012: It Shows Nothing of The End of The World….

  1. Yang lucunya, sutradara 2012 (Roland Emmerich) ternyata juga sutradara The Day After Tomorrow dan Independence Day.. Spesialis film bencana dia..๐Ÿ˜›

    Tapi garis besar ceritanya sih mirip-mirip..

  2. ho’oh kiamatnya nanggung bangetzzzzzz……..

  3. Yup …
    I have watched that film, last Friday, together with my Sweety. Aha … Didn’t need to join in a queue. Hmmm …

    Just see my opinion about that film, here
    Nice posting …
    Lha tapi ra paham semua, mata dah panas sebelum habiskan maknanya.
    Filmnya biasa, malah menurut saya lebih bagusan animasinya eragon.๐Ÿ™‚
    Tapi setidaknya dah mengurangi rasa penasaran tentang seberapa hebat filmnya.

  4. massive natural catastrophes that occur globally, not Doomsday….
    saya setuju……

  5. cape antri ??
    .
    namanya juga warga negara yang baik……

  6. kemarin sempat mau nonton. tapi liat anrian yang begitu panjang. gak jadi dech. apalagi denger dari kawan2, banyak yang tidak puas.
    asyikan nonton Emak ingin naik Haji.

  7. *sebelumnya…. lebih bagus blog template yang inih om……

    sedang berencana menonton filmnya…… sekarang sekarang masih rame euy…..
    ato tunggu dvdnya ajah yak… (denger denger ude banyak yang jual..)๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

  8. nice posting . .
    but I think, the end of this film was imposible . .

  9. iya.. banyak orang menilai film ini biasa, dan di akhir cerita sangat ga masuk akal.. minggu lalu saya sudah nonton.. animasi dan efek ini bagus.. tapi ga lebih seru dari the day after tomorrow๐Ÿ™‚

  10. i dislike this movie..
    because it make me so bored when i watched it…

  11. @a3u5z1i

    Lebih tepatnya, bencananya sih yang mirip2. Skenarionya dilainin dan latar belakang terjadinya juga dilainin. mendompleng ketenaran ramalan suku Maya tahun 2012, mumpung masih ngetop kesempatan untuk meraup dollar. Akhir2nya ntar mungkin kayak “millennium bug” dulu….๐Ÿ˜€

    @Ag bint

    Emang nanggung… biar nanggung kalo nontonnya dibayarin, nggak ngaruh….๐Ÿ˜†

    @Abied

    Penasarannya udah abis kan?? Ternyata filmnya, atau plotnya biasa2 aja yah?? Cuma visual effect-nya yang bagus…๐Ÿ˜€

    @komuter

    Emang udah nonton juga ya??:mrgreen:

    @javanese

    Siapa bilang warga negara yang baik?? Lah wong waktu ngantri saya buang angin sembarangan kok, untung karena keadaan ramai banget jadi nggak kedengaran dan nggak bau….๐Ÿ˜†

    @ahsinmuslim

    Emak pergi haji?? Hmmm… nggak janji deh…. terkadang novelnya bagus tapi pas sampai difilmkan bikin ngantuk nontonnya….:mrgreen:

    @ridhobustami

    Yang DVD bajakan udah banyak dijual….. Untung di Indonesia ini bukan fenomena seperti ini yang terjadi: Bioskop yang memutar film 2012 sepi penonton, tapi penjual DVD bajakan di jalan malah ngantri pembeli…….!!๐Ÿ˜†

    @ye2n

    Impossible?? Impossible in what sense??๐Ÿ™‚

    @azaxs

    Kalau menurut saya sih bukannya nggak masuk akal, tetapi klise dan juga ternyata ceritanya bukan tentang “hari kiamat”…..๐Ÿ™‚

    @Nafi’ Abdul Hakim

    I guess you don’t enjoy sci-fi movies with modern digitised visual effects…. but that’s fine of course…๐Ÿ™‚

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s